De perfecte verlovingsring

Wanneer je op zoek gaat naar een verlovingsring voor jouw Turkse bruiloft is er ontzettend veel keuze! Van goud, zilver, witgoud tot aan platina, met of zonder edelstenen noem maar op… Maar waar moet je nou op letten wanneer je een verlovingsring met diamanten gaat aanschaffen? In dit artikel kun je hier alles over lezen.

Een verlovingsring met diamant(en)
Als je kiest voor een verlovingsring met diamant(en) voor jouw Turkse bruiloft, is het belangrijk om jezelf eerst te verdiepen in de 4 C’s van diamanten, namelijk: Carat, Color, Clarity en Cut.  Deze 4 waardes bepalen uiteindelijk de waarde van een diamant. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen of een diamant kunstmatig verbeterd is of dat deze natuurlijk is. Wanneer een diamant namelijk kunstmatig verbeterd is, daalt de waarde van een diamant aanzienlijk. Vraag dit daarom altijd aan de winkel of verkoper. Er zijn namelijk verkopers en winkels die Color enhanced diamanten aanbieden tegen natuurlijke diamant prijzen!. Dit heet dus “Color enhanced”, wanneer je dit al ziet staan dan weet je in dit geval dus genoeg. Wanneer je kiest voor een “budget” ring is het natuurlijk niet erg! Uiteindelijk gaat het erom wat jouw budget is, houdt hier dus rekening mee.

Vervolgens moet je letten op de 4C’s van diamanten.

Carat:

De eerste C gaat over karaat, het gewicht van een diamant. Naarmate het caraat toeneemt, stijgt de prijs van een diamant ook bijna exponentieel. Hele getallen zijn vaak een stuk duurder, een diamant van 0,49 karaat is een stuk minder duur dan een diamant van 0,50 karaat. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een diamant van 0,99 karaat in tegenstelling tot 1,00 karaat. Daarnaast zijn hele diamanten altijd meer waard dan bijvoorbeeld 3 kleinere diamanten die opgeteld 0,50 karaat zijn.

Color:
De kleur van een diamant wordt aangegeven met verschillende waarden die variëren van D t/m Z. Hierbij staat D bekend als kleurloos wit en Z als geel. Hoe witter een diamant is, hoe meer waard deze is. F-J staat bekend als bijna kleurloos.

Clarity:
De clarity staat voor de helderheid van een diamant. Deze schaal ziet er als volgt uit: Flawless, Internally Flawless, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, I1, I2, en I3.

Hierbij staat Flawless voor perfect, dit komt bijna niet voor en is zeer zeldzaam en I3 voor het minst helder. Bij een I3 diamant zijn vlekken duidelijk te zien met het blote oog. Bij een SI1 / SI2 zijn de vlekken niet meer waar te nemen met het blote oog en alleen met een vergrootglas zijn er minimale plekken te zien.

Cut:
Dit is makkelijker gezegd de vorm van een diamant, het aantal facetten die een diamant heeft. De schaal van de cut ziet er als volgt uit: Ideal, Excellent, Very Good, Good, Fair, and Poor.
Behalve de 4C’s zijn er natuurlijk tientallen andere factoren die de waarde van een diamant bepalen. Dit is alvast een basis zodat je straks weet waar je aan toe bent. Tevens is het handig om altijd te vragen of er een certifcaat wordt geleverd. Veel winkels zullen aangeven dat ze een “winkelcertificaat” kunnen leveren, alleen moet je er dan rekening mee houden dat deze certificaat niet overal geaccepteerd wordt. Wanneer er een GIA of HDI certificaat geleverd wordt weetje zeker dat deze internationaal geaccepteerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *