Het kiezen van een thema of kleuren voor je Turkse bruiloft

Het is belangrijk om in een vroeg stadium de kleuren van of een thema voor je Turkse bruiloft te kiezen. Kleur en vormgeving maken immers de dag. Niet alleen draagt het bij aan de sfeer, maar het bepaalt ook hoe jouw foto’s en video’s er uit komen te zien. Daarom is het belangrijk om van te voren de juiste kleuren en thema te bepalen.

Thema
Indien je een bepaalde thema kiest, dan dient de gehele locatie en de aankleding afgestemd te worden op het betreffende thema. Verder is het ook leuk om op de details te letten. Verwerk je thema bijvoorbeeld ook in je trouwkaarten, in de bedankjes, in de taart, in jullie foto’s enzovoort. Verwerk je thema ook in de catering. Maak er een geheel van, zodat jullie gasten het totaalplaatje meekrijgen.

Bij het kiezen van het juiste thema, dien je rekening te houden met een aantal aspecten. Vind je Turkse bruiloft plaats in de zomer, dan liggen zomerse thema’s voor de hand. Denk aan een beach wedding met de trouwceremonie langs het water en strandtenten voor de receptie. Of een Caribbean wedding met palmbomen, kokosnoten en Carabisch eten. In de herfst en winter kun je denken aan een fall wedding met herfsttinten en het gebruik van houten meubels. Of een sprookjesbruiloft met een koets, prinsessenjurk en sprookjesdecor.

Kleuren
Ben je niet van de thema’s en hou je het liever simpel? Ook dat kan erg mooi zijn. Voordeel is ook dat alle aandacht op jullie als bruidspaar gevestigd zal blijven, nu er niet teveel afleiding is van een drukke thema. Bij het gebruik van kleuren is het ook belangrijk om te proberen deze kleuren in veel details te verwerken (aankleding locatie, jurken van de bruidsmeisjes, taart, bloemen enzovoort). Hou er echter rekening mee dat je de kleuren in mate gebruikt. Een zaal met rode lichtjes, rode aankleding van tafels en stoelen en rode bloemen wordt teveel.

Bij het bepalen van de juiste kleuren voor jullie Turkse bruiloft, kan je op de volgende aspecten leren. Bestudeer de kleuren van de gekozen trouwlocatie. Zijn er bepaalde kleurtonen gebruikt die veel terugkomen? Denk hierbij aan muren, vloer, plafond en dergelijke. Het is namelijk belangrijk dat de door jou gekozen kleuren matchen met de locatie. Bij een kleine trouwlocatie is het belangrijk om gebruik te maken van lichte kleuren, zodat het groter aanvoelt. Grotere locaties kan je knusser en intiemer maken door het gebruik van donkere kleuren.

Verder is ook de seizoen belangrijk bij het kiezen van de juiste kleuren. In de warmere maanden worden vaak frisse en lichte tinten (pastelkleuren) gebruikt. In de koudere maanden worden warme en donkere kleuren gebruikt. Hou bij het bepalen van de juiste kleuren ook rekening met bloemen die je wilt gebruiken voor je Turkse bruiloft. Verse bloemen zijn helaas niet in alle kleuren te krijgen. Wil je die wel graag gebruiken, hou daar dan rekening mee bij het kiezen van de kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *