Wat kost een Turkse Bruiloft?

Eén van de meest gestelde vragen voor het organiseren van een Turkse bruiloft. Wat kost een bruiloft nou precies en wat komt er allemaal bij kijken. Eigenlijk heb je de kosten letterlijk zelf in handen, je kunt het namelijk zo uitgebreid mogelijk maken als dat je wilt, maar voor een kleinere budget kun je ook gemakkelijk een mooie bruiloft organiseren. We hebben in dit artikel rekening gehouden met gemiddelde bedragen en de onderdelen waar jij zeker rekening mee moet houden bij het organiseren van een Turkse bruiloft! We hebben alleen de basis onderdelen voor jou op een rijtje gezet. Alle extra onderdelen voor de perfecte bruiloft kun je terugvinden op onze website. Bekijk hiervoor de benodigdheden of juist inspiratie pagina om inspiratie op te doen voor jouw perfecte bruiloft.

Allereerst is het belangrijk om te bekijken wat je zelf of familie en vrienden allemaal kunnen om vervolgens prioriteiten te stellen wat je belangrijk vind of juist minder belangrijk. Om te beginnen is het handig om een lijst te maken met bijvoorbeeld een top 10 met onderdelen en deze te rangschikken van belangrijk naar minder belangrijk. Op deze manier is het makkelijk om snel de juiste keuzes te maken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het budget wat jullie in gedachten hebben.

Wat kost een gemiddelde Turkse bruiloft?
Hiervoor hebben wij hieronder een lijstje gemaakt met gemiddelde bedragen van Turkse bruiloften in Nederland. Over het algemeen liggen de totale kosten van een bruiloft rond de € 14.000 – € 22.000.

De grootste kostenpost van een bruiloft, de locatie!
Trouwlocatie: € 3000 – € 5000
Diner: € 30 per persoon
Decoratie: € 1250
Bruidstaart: € 500 – € 800 (€ 4 per persoon)
Bruidsboeket: € 100
Uitnodigingen: € 500
Fotograaf: € 1250
Huwelijksnacht: € 250
Huwelijksreis: € 2500
Make-up en styling: € 200
Trouwjurk: € 1750
Trouwpak: € 800
DJ / Entertainment: € 800
Ringen: € 1500 – € 2000
Trouwauto: € 500

Eén van de belangrijkste factoren is het aantal personen wat uitgenodigd wordt, hoe meer personen, hoe duurder jouw bruiloft! Want de trouwlocatie in combinatie met het diner/buffet vormen samen de grootste kostenpost van jouw Turkse bruiloft. Je kunt natuurlijk een hoop kosten besparen als je toevallig familie of vrienden hebt die het één en ander kunnen regelen/maken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden zo’n 10% extra kosten om er zeker van te zijn dat het budget voldoende is. Er zijn namelijk altijd onvoorziene kosten waar je waarschijnlijk geen rekening mee hebt gehouden!

Daarnaast raden wij jou aan om van ver van tevoren een trouwlocatie uit te zoeken en te reserveren (houdt rekening met een aanbetaling). Voornamelijk in de zomermaanden komt het vaak voren dat een trouwlocatie helemaal volgeboekt zit. Daarnaast geldt dat trouwlocaties in de zomermaanden ook vaak duurder zijn, en in het weekend ook. Wanneer je kosten wilt besparen op een trouwlocatie kun je bijvoorbeeld jouw Turkse bruiloft beter in de wintermaanden vieren, dit scheelt een hoop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *